Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) küldetése, hogy design alapú tanulással, kutatással és a gyakorlati szakértelem alkalmazásával adjon válaszokat a 21. század égető kihívásaira. Az egyetem missziójának tekinti a közösség szolgálatát, a designtudatosság terjesztését, hogy hozzájáruljon Magyarország és Kelet-Közép-Európa gazdasági és kulturális ökoszisztémáinak fejlesztéséhez.

Tevékenységi körök

Felsőoktatási intézményként a MOME előkészítő, alap- és mesterfokú, posztgraduális és doktori képzéseket kínál a design és az iparművészet 18 területén.

A MOME emellett design szolgáltatásokat is kínál: Intézményfejlesztési szolgáltatásokat a design eszközeivel; kutatási, fejlesztési együttműködések a versenyszférában, közös projektek egyetemekkel, partnerintézményekkel; oktatási szolgáltatások közös szervezését partnerekkel.

A MOME Innovációs Központja társadalmi hatást gyakorló, desingközpontú, interdiszciplináris kutatás-fejlesztési projekteket valósít meg, kutatásait öt fő terület köré építve. Ezek az anyaginnováció, a data storytelling, az immerzió és interakció, a szociális design, valamint a fenntartható ipar.

A MOME Technológiai park (TechPark) – 25 műhellyel és stúdióval – biztosítja a speciális eszközöket, tereket és szakembereket igénylő gyakorlati képzést, egy hely ahol a hallgatók kísérletezhetnek, tapasztalhatnak és ötleteik kivitelezését szakmai mentorok támogatják. 

A MOME campusának belső és külső terei alkalmasak 10-400 fős rendezvények lebonyolítására, konferencia (plenáris és szekció ülések), kiállítás, bemutatók, fogadások, filmvetítés és szakmai workshop-ok megtartására.

 

Weboldal:

https://mome.hu/

Főként az Európai Unió területén, de igény esetén bármely más útvonalon szállítunk megoldást.
hu_HUMagyar