A PMAG Klaszter együttműködési és partnerségi megállapodást írt alá az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszterrel. A memorandum egyesíteni kívánja az ipari szövetségek / klaszterek és tagjaik közötti együttműködés fejlesztésének feltételeit a csomagolás területén Magyarországon és Grúziában.

A PMAG képviselőit még 2019 decemberében ismertették meg az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter képviselőivel a PMAG magyarországi tanulmányútja során. Azóta mindkét fél aktívan információcserét folytat, és most aláírták a memorandumot.

A felek együttműködésének fő irányai a következő területek köré épülnek: alapanyagok és beszerzési csoportok létrehozása; Csomagolási technológiák fejlesztése; Mérnöki és gyártási technológiák; Klaszterek közötti projektek lebonyolítása;

A memorandum elismeri a pandémiát követő együttműködés lehetőségét a lehetőségek megvalósítása és a megoldások biztosítása, valamint az ismeretek, készségek és szakértelem cseréje, illetve az új termékfejlesztések és az innováció, valamint az országok és a vállalatok közötti beruházási folyamatok megkönnyítése érdekében folytatott együttműködés terén.