Mindkét klaszter számára előnyös együttműködési lehetőségekről tárgyaltak a kaposvári székhelyű Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter (DDRÉIK) és az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter képviselői szeptember elején.

A két szervezet megbeszélése során érintette az élelmiszeripari szereplők számára komoly kihívást és elköteleződést jelentő, új csomagolástechnikai trendeket. A résztvevők megállapították, hogy a szabályozási környezet és a fogyasztók igényei a jövőben egyértelműen a termékek csomagolásának csökkentését, valamint újragondolását teszik szükségessé.

Többek között ebben a kihívásban tud a jövőben együttműködni a két klaszter. A DDRÉIK tagjai főleg olyan élelmiszeripari cégekből állnak, amelyek eddig is stratégiai szempontnak tartották a folyamatos fejlesztést és innovációt. Az Omnipack tagjai pedig ugyanezen elvek mentén működnek a csomagolástechnika területén.

A megállapodás utáni első lépésként novemberben a két klaszter tagjai Kaposváron találkoznak, ahol az érintett cégek szakemberei személyes műhelymunka keretében kezdenek el dolgozni az élelmiszeripari csomagolástechnika legaktuálisabb kihívásain.