A korábbi találkozó alkalmával született meg az együttműködési szándék a két klaszter között, míg végül 2021.november 9-én jött létre hivatalosan is a megállapodás az iFood Élelmiszer Klaszter (korábbi nevén: Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter) és az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter között.

A rendezvényt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara központjában tartották kedden. Az ünnepélyes szerződéskötés után műhelymunkával folytatódott a szakmai találkozó, melyen 35 cég képviseltette magát.

-,,Egymással egyeztetünk, s gazdaságfejlesztési, véleményezési, illetve stratégiaalkotási folyamatokban is közreműködünk” – mondta Szommerné Egyed Linda, az iFood Élelmiszer Klaszter elnöke. –,, Az élelmiszeriparban, akárcsak a csomagolástechnikában egyaránt meghatározó szerepet tölt be az innováció, így ezen a téren is döntőnek ítéljük a közös gondolkodást. Tervek szerint gyakran szervezünk majd szakmai találkozókat, s a megállapodás érinti a közös érdekérvényesítő tevékenységet, illetve pályázati projekteket is.”

A SKIK és a Kaposvári Egyetem kezdeményezésére tíz éve 11 regionális élelmiszeripari vállalkozás alapította a klasztert, s pillanatnyilag már 33, elsősorban kis- és középvállalkozás alkotja a szervezetet. Szommerné Egyed Linda hangsúlyozta: ,,azt szeretnék, hogy az együttműködés mértékadó szakmai összefogás legyen.” 

Ugrin András, az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter elnöke közölte: ,,szervezetük 2002-től működik. Csomagolóanyag-gyártók, illetve a szakterülethez közvetlenül kapcsolódó szolgáltatók csatlakoztak közösségükhöz.”  Kiemelte: ,,nemcsak a vásárlói igények, elvárások, hanem az előírások, ágazati ajánlások is változnak, ami a következő időszakban közvetlenül kihat az árucikkek csomagolására, forgalmazására.”

 

További cikkek:

www.sonline.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/megtalalta-az-elelmiszer-a-csomagolasat-a-regioban

Videók az eseményről:

https://www.youtube.com/watch?v=f5uTTrPjUqw   05:15-ig

https://kapos.hu/videok/kapospont_hirmusor/2021-11-10/hirado_2021_november_10_szerda.html  03:50-től   06:04-ig