Az Omnipack- Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter kiállítóként részt vett a bukaresti Pack Expo-n, a délkelet-európai csomagolóipari kiállításon, mely május 16-19.-ig került megrendezésre. A klaszter ezen alkalommal képviseltette magát először saját standdal nemzetközi kiállításon.

A Pack Expo új üzleti lehetőségeket biztosított a klasztertagok számára, hogy fellendítsék külföldi piacon való részvétüket, továbbá megteremtette annak a lehetőségét, hogy hosszútávon jövedelmező kapcsolatokat építsenek ki a régió csomagolóipari szektorában jelenlevő potenciális partnerekkel. A kiállítás minden második évben kerül megrendezésre, több, mint 10.000 látogatója van és több, mint 150 kiállító vesz részt rajta minden alkalommal. A kiállítás ezenfelül különböző technológiai és egyedi üzleti megoldásokat ismertet ingyenes szemináriumokon és konferenciákon keresztül, valamint bemutatja a leginnovatívabb csomagológépeket és termékeket minden iparág számára.

A klaszter öt cég (klasztertag) képviseletében jelent meg a kiállításon, a klaszter megjelenését a kiállításon pedig a DBH Project Management Kft., mint hivatalos klasztermenedzsment szervezet szervezte és menedzselte.